Dataweek School 2021

Data Science is hip en niet meer weg te denken uit ons leven. Ben jij de data scientist van de toekomst? Tijdens de JADS Dataweek School maken kids van 9 tot 12 jaar op een toegankelijke manier kennis met de wonderbaarlijke mogelijkheden van data science.Lees verder

Fontys start afstudeerrichting Digitale geletterdheid en Informatica

Fontys Lerarenopleiding Tilburg start per 1 september 2021 met de nieuwe afstudeerrichting Digitale geletterdheid & Informatica van de Lerarenopleiding Techniek (tweedegraads, deeltijd). Er bestaat al een afstudeerrichting Science & Technology, die zich richt op werkplaatstechniek en het leergebied Mens en Natuur en nu komt er een tweede afstudeervariant ‘Digitale geletterdheid & Informatica’, die zich meer gaat richten op digitale techniek en het leergebied Digitale Geletterdheid. Fontys is hiermee uniek en speelt in op de toekomstige vraag naar dit soort docenten.

Klik hier voor meer informatie

Knooppunt verzorgt workshop Programmeren bij Bossche Talent School

Woensdag 29-7-2020 was Knooppunt Technologie ook bij Bossche Talentschool. Het was de bedoeling dat Chris Dorna een workshop over het programmeren van de Arduino zou verzorgen. Omdat Chris echter moest wachten op de uitslag van een Coronatest heeft Jasper de workshop gedaan. In plaats van de Arduino heeft met tien leerlingen micro:bits met neopixels geprogrammeerd. Leuk dat merendeel deelnemers meisjes waren!

 

First Lego League 2020/2021

Hoewel het thema officieel pas in mei bekend gemaakt wordt, laat First LEGO League al wel een leuke teaser video zien waarin het thema wordt uitgebeeld. En wat zien we daar? Tijdens het First LEGO League seizoen 2020/2021 word je uitgedaagd om uitvindingen en innovaties te bedenken rondom sport en technologie!

Lees verder

Digitale gastcolleges Heineken

HEINEKEN Nederland Supply (brouwerij Den Bosch & Zoeterwoude) biedt in deze vreemde tijd van thuisstudie digitale gastcolleges aan voor het MBO.

Vanwege de ontwikkelingen rondom COVID-19 breekt er voor de gehele onderwijssector in Nederland een nieuwe tijd aan, waarin de transformatie naar digitaal lesgeven van essentieel belang is. Alle carrièrebeurzen en bedrijvendagen zijn tot nader orde stopgezet. Dit betekent dat de link tussen het bedrijfsleven/toekomstige werkgevers en de studenten een stuk lastiger is geworden.

Omdat Heineken gelooft in het talent van de toekomst, dragen zij in deze tijd een steentje bij door experts vanuit Heineken hun kennis te laten delen met studenten. Op dit moment heeft Heineken vakinhoudelijke experts die thuis aan het werk zijn. Daarom gebruikt zij deze periode om kennis te delen en studenten een kijkje te geven in de toekomstige kansen die liggen bij Heineken.

Het aanbod

Medewerkers brengen hun inhoudelijke expertise over op studenten over specifieke onderwerpen. Denk hierbij het aanbieden van een les in online theorie of een verwerkingsopdracht en uiteraard bestaat er dan ook de mogelijkheid vanuit de studenten om tussentijds vragen te stellen aan experts. Dit kan vormgegeven worden door middel van een online gastles, een Webinar, een Q&A, een podcast,  een Kahoot-quiz et cetera.