O&O leernetwerkbijeenkomst 30 oktober 15.00 – 17.30

Tijd vliegt. De eerste bijeenkomst rondom energie is al weer achter de rug en de volgende komt er aan na de herfstvakantie.

Op woensdag 30 oktober zijn we allemaal welkom in BS De Rondeel voor een leernetwerkbijeenkomst over reflecteren. Kim Gerards van Onderwijs Maak je Samen heeft een actieve en leerzame workshop voor ons ontwikkeld waar we aan de slag gaan met wat reflecteren kan doen voor het denkproces en hoe je kinderen hierin kunt ondersteunen. De Klik in O&O.

Iedereen binnen het basisonderwijs is van harte welkom. Of je nu al een keer hebt deelgenomen aan een van de bijeenkomsten of dat het je eerste keer is. Wees welkom en neem je collega mee.

Meer informatie is te vinden in de bijlage. Aanmelden is i.v.m. beperkte plaatsen deze keer nodig en kan via: kitty@knooppunt-technologie.nl, info@knooppunt-technologie.nl of de Facebook groep Netwerk leerkrachten WTE Den Bosch eo.

Download uitnodiging in pdf

O&O leernetwerkbijeenkomst 25 september 2019 15.00 – 17.00

Wat is energie?

Energie is overal. Het zorgt er voor dat we bewegen en er licht en warmte is. Heel veel verschillende soorten. Welke ken je allemaal? Hoeveel energie zit er in een batterij? Of in je lijf? En wat levert de zon ons op? Hoe kun je hier achter komen?

Elke dag gebruiken we energie. Niet alleen in de vorm van voedsel voor ons eigen lijf maar ook voor heel veel elektrische apparaten. Hoe zorgt de energie er voor dat ze werken? Hoe werkt een stroomkring? Hoe ontwerp je zelf een originele schakelaar? Het thema energie wordt vaak opgepakt door midden- en bovenbouwleerlingen maar kun je ook met de jongste aan de slag?

Van groep 1 tot groep 8

Het thema energie biedt veel mogelijkheden om te onderzoeken en ontdekken. Tijdens deze workshop staan de ontwerpcirkel en ontwerpend leren centraal. Voor groep 1 tot groep 8. Daar krijg je energie van!

Eigen vragen, materialen en ideeen?

De bijeenkomst zal bol staan van materialen en ideeen die verzamelt zijn. Maar jullie eigen materialen en ideeen zijn erg welkom. In combinatie met jullie eigen ervaring is dit een waardevolle bron voor jullie collega’s. Een netwerk is pas een netwerk als men er kennis en inspiratie kan halen maar ook als bron kan dienen voor anderen. Dus haal die spullen uit de kast en neem ze mee. Met foto’s kan natuurlijk ook.

Wie, wat, waar en hoe?

Woensdag 25 september is iedereen van 15.00 tot 17.30 van harte welkom bij KC de Springplank te Den Bosch.
I.v.m. het aantal koekjes, koffie en thee is het fijn als je je aanmeldt.
Dit kan via: kitty@knooppunt-technologie.nl, info@knooppunt-technologie.nl of de Facebook groep Netwerk leerkrachten WTE Den Bosch eo.

Download uitnodiging in pdf

Kom naar de MOL073 Inspiratiemarkt!

Gratis een Mergecube lenen waarmee je kunt laten zien hoe de ingewanden werken tijdens je anatomieles?

Gratis Lego Mindstorms, WeDo of Boost lenen voor jouw programmeerproject in de klas?

Gratis een complete Eurofysica koffer lenen om met de klas proefjes te doen op het gebied van elektriciteit of lucht?

Gratis een programmeerbare tekenrobot lenen voor je kunstles?

Gratis een Byor pakket ontvangen omdat je mee gaat doen aan de tweede editie van de Bossche Onderwijs Innovatieprijs?

Kom dan naar de MOL073 Inspiratiemarkt!

Lees verder

Knooppunt Technologie 073

Knooppunt Technologie 073 is sinds 1 januari jl. de opvolger van het techniekplatform TechXperience. De gemeente ‘s-Hertogenbosch omarmt al jaren techniekeducatie voor het onderwijs. Als Bossche educatieve Makelaar neemt Henny Knechten hierin de regie en werkt samen met de vertrouwde namen als Chris Dorna, Kitty van Kemenade en Rigarda van den Berg.

Samen met onze partners VO, SSPOH, WTE-Zuid, Bossche Educatieve Makelaars, Sterk Techniekonderwijs, Ondernemend Onderwijs, Provincie en Arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant geven wij gezamenlijk invulling aan inbedden technologie en innovatie binnen het onderwijs, met als kernwoorden Ondernemend, Onderzoekend, Ontwerpend en Ontdekkend Onderwijs.

Samen zorgen we ervoor dat alle leerlingen en docenten de 21ste eeuwse vaardigheden onder de knie krijgen; digitalisering en robotisering zijn de belangrijkste thema’s van deze 4e industriële revolutie.

Meer informatie: info@knooppunt-technologie.nl

Koninklijke onderscheiding voor Willem Poen

Onze voorzitter Willem Poen uit Sint-Michielsgestel kreeg op 26 april jl. de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn werk als medeoprichter van Hermes Business Netwerk, Stichting de Zilveren Sint-Jan, het voorzitterschap van TechXperience nu Knooppunt Technologie 073 en Stichting ‘s-Hertogenbosch Vestingwerken en diverse rollen voor AgriFood Capital Werkt!

Willem, van harte gefeliciteerd met jouw benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Wat een mooie onderscheiding, dik verdiend!

Chris, Carlijn, Kitty, Henny en Rigarda

“Ik en mijn Robot” – Het robotfeest in de bibliotheek in uw gemeente

Dit grote Robotfeest is voor kinderen tot ongeveer 88 jaar. Het robotfeest kent ook een lezing door Nick van Breda. Nick is 26 jaar,  een echte changemaker en inmiddels internationaal TedXspreker. Hij werkt aan vernieuwend onderwijs en denkt mee over oplossingen voor wereldvraagstukken o.a. door het organiseren van hackathons. In de lezing ‘Ik en mijn robot’ neemt hij je mee in de wereld van robots en de gevolgen van digitalisering.  Op 22 november komen we met onze robots in actie in de bibliotheek in ’s-Hertogenbosch, in het voorjaar 2019 volgen Rosmalen, Vught, Boxtel, Sint-Michielsgestel en Haaren. Voor dit najaar staan Boekel (week van de media) en ook Schijndel (21 november) gepland. Wees welkom!