***AFGELAST *** O&O leernetwerkbijeenkomst woensdag 1 april 2020 15.00 – 17.30

Beste allemaal,
Nu het zeker is dat de komende weken, zeker tot 6 april de scholen gesloten zijn, moet ik ook de geplande bijeenkomst op woensdag 1 april afgelasten.
Er zal een nieuwe datum gepland worden en ik zal jullie hierover op de hoogte houden.Heel veel succes de komende tijd en tot ons volgend contact.

Met vriendelijke groet,

Kitty van Kemenade
Coördinator Leernetwerk O en O leren

Bouwen aan O&O

O&O leren binnen het thema wonen en bouwen
Leernetwerk O&O Den Bosch e.o.
woensdag 1 april 2020
15.00 -17.30
KC Wikveld, locatie Zeis, Den Bosch

Bouwen

Een stad of dorp is nooit af. Er wordt altijd wel ergens gebouwd. Een nieuw huis, een nieuwe wijk, een nieuwe brug en soms een nieuwe school. Als je zo’n bouwplaats loopt dan komen vanzelf de vragen: kun je ook bouwen met iets anders van stenen en beton? Hoe kun je zo hoog bouwen? Hoe maak je het stevig? Zakt dat zware gebouw niet in de grond? Vragen die mee de klas in kunnen om daar verder te onderzoeken en uit te proberen.

Wonen

Rondom wonen zijn ook heel veel vragen die de basis kunnen zijn voor mooie leeractiviteiten. Onderzoeken hoe verschillende de mensen wonen over de hele wereld of in ons eigen land. Of hoe men vroeger woonde? Misschien is het ook leuk om te fantaseren hoe dit in de toekomst is.
Daar kunnen dan weer ontwerpopdrachten uitkomen.

Niet stapelen maar vervangen
Bouwen en wonen heeft mogelijkheden genoeg om niet alleen als los project gedraaid te worden maar geïntegreerd in de lessen. Er wordt gerekend, gemeten, geteld, vergeleken, verslag gelegd, vragen geschreven, woordenschat uitgebreid en heel veel overlegd. Zo komt het er niet bij en kan het de bestaande taal of rekenopdrachten vervangen.

Bouw mee aan O&O

Iedereen, of je nu lesgeeft aan de jongste, de oudste of de leerlingen die meer uitdaging nodig hebben is welkom om aan te sluiten bij deze middag. Naast ideeën en kennis over ruimtevaart in je lessen, kom je ook in contact met collega’s om ervaringen uit te wisselen.

Woensdag 1 april is iedereen van 15.00 tot 17.30 van harte welkom bij KC Wikveld, locatie Zeis in Den Bosch.
I.v.m. het aantal koekjes, koffie en thee is het fijn als je je aanmeldt. Dit kan via:
kitty@knooppunt-technologie.nl

kitty@knooppunt-technologie.nl
Netwerk leerkrachten WTE Den Bosch eo
@leernetwerk_o_en_o

Download uitnodiging in pdf

O&O leernetwerkbijeenkomst 30 oktober 15.00 – 17.30

Tijd vliegt. De eerste bijeenkomst rondom energie is al weer achter de rug en de volgende komt er aan na de herfstvakantie.

Op woensdag 30 oktober zijn we allemaal welkom in BS De Rondeel voor een leernetwerkbijeenkomst over reflecteren. Kim Gerards van Onderwijs Maak je Samen heeft een actieve en leerzame workshop voor ons ontwikkeld waar we aan de slag gaan met wat reflecteren kan doen voor het denkproces en hoe je kinderen hierin kunt ondersteunen. De Klik in O&O.

Iedereen binnen het basisonderwijs is van harte welkom. Of je nu al een keer hebt deelgenomen aan een van de bijeenkomsten of dat het je eerste keer is. Wees welkom en neem je collega mee.

Meer informatie is te vinden in de bijlage. Aanmelden is i.v.m. beperkte plaatsen deze keer nodig en kan via: kitty@knooppunt-technologie.nl, info@knooppunt-technologie.nl of de Facebook groep Netwerk leerkrachten WTE Den Bosch eo.

Download uitnodiging in pdf

O&O leernetwerkbijeenkomst 25 september 2019 15.00 – 17.00

Wat is energie?

Energie is overal. Het zorgt er voor dat we bewegen en er licht en warmte is. Heel veel verschillende soorten. Welke ken je allemaal? Hoeveel energie zit er in een batterij? Of in je lijf? En wat levert de zon ons op? Hoe kun je hier achter komen?

Elke dag gebruiken we energie. Niet alleen in de vorm van voedsel voor ons eigen lijf maar ook voor heel veel elektrische apparaten. Hoe zorgt de energie er voor dat ze werken? Hoe werkt een stroomkring? Hoe ontwerp je zelf een originele schakelaar? Het thema energie wordt vaak opgepakt door midden- en bovenbouwleerlingen maar kun je ook met de jongste aan de slag?

Van groep 1 tot groep 8

Het thema energie biedt veel mogelijkheden om te onderzoeken en ontdekken. Tijdens deze workshop staan de ontwerpcirkel en ontwerpend leren centraal. Voor groep 1 tot groep 8. Daar krijg je energie van!

Eigen vragen, materialen en ideeen?

De bijeenkomst zal bol staan van materialen en ideeen die verzamelt zijn. Maar jullie eigen materialen en ideeen zijn erg welkom. In combinatie met jullie eigen ervaring is dit een waardevolle bron voor jullie collega’s. Een netwerk is pas een netwerk als men er kennis en inspiratie kan halen maar ook als bron kan dienen voor anderen. Dus haal die spullen uit de kast en neem ze mee. Met foto’s kan natuurlijk ook.

Wie, wat, waar en hoe?

Woensdag 25 september is iedereen van 15.00 tot 17.30 van harte welkom bij KC de Springplank te Den Bosch.
I.v.m. het aantal koekjes, koffie en thee is het fijn als je je aanmeldt.
Dit kan via: kitty@knooppunt-technologie.nl, info@knooppunt-technologie.nl of de Facebook groep Netwerk leerkrachten WTE Den Bosch eo.

Download uitnodiging in pdf