Europese Codeweek 10-25 oktober 2020

De EU-programmeerweek is een burgerinitiatief dat erop is gericht om programmeren en digitale vaardigheden op een leuke, aantrekkelijke manier voor iedereen bereikbaar te maken. Ook onze regio zijn er verschillende (online) activiteiten.

In onze regio organiseert de bibliotheek (Huis 73) verschillende activiteiten en er zijn ook allerlei (Nederlandstalige) online sessies. Op maandagavond 19 oktober verzorgt Chris Dorna een sessie over het aansluiten van verschillende soorten motoren op een micro:bit of een Arduino. Deze sessie is vooral gericht op het Voortgezet Onderwijs.

De volgende sessies kunnen we van harte aanbevelen voor leerkrachten in het Primair Onderwijs:

dinsdag 13 oktober 17:00 micro:bit basis (Engels) Pauline Maas
donderdag 15 oktober 19.00 Maaklab Tessa van Zadelhoff
dinsdag 20 oktober 17:00 MineCraft in de klas Jorne Dijkerman

Een overzicht van alle activiteiten vind je hier.

Geplaatst in Nieuwsarchief.